Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka białoruska

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wołowa 20 dkg
cebula 3 szt
jajko 2 szt
majonez 3/4 szklanki
olej 3 łyżki
zielenina
sól
borowiki 40 gram
ogórki kwaszone 2 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka białoruska

Suszone borowiki myjemy i moczymy 3 godziny,po czym gotujemy w wodzie w której były moczone.Wątrobę gotujemy i drobno kroimy,dodajemy podsmażoną na oleju cebulę,kawałki kwaszonych ogórków,połowę majonezu oraz pieprz i mieszamy z ugotowanymi i posiekanymi grzybami,następnie solimy a przed podaniem polewamy resztą majonezu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 07.05.2012 10:27
pyszna
dorotka0000025 27.09.2011 14:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak