Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jaja 2 sztuki
mleko 1,5 szklanki
cukier 2 łyżki
drożdże 3 dag
sól do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki

Drożdże rozkruszyć,posypać cukrem.Mleko podgrzać i dodać do drożdży.Wymieszać.Wybić jajka do miseczki i lekko posolić.Do drożdży dodać mąkę,jajka i wymieszać drewnianą łyżką.Pozostawić w cieple do wyrośnięcia.Racuchy nakładać dużą łyżką na gorący olej.Smażyć z obu stron na rumiano.Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.12.2011 10:08
moje ulubione
romanrafal
romanrafal 21.10.2011 16:50
pychota
marchewka 09.10.2011 17:08
mniam, mniam, pyszności
Wafelek2601 23.09.2011 00:31
pyszne
Motorek 14.04.2011 19:05
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak