Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem do miodownika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 1/2szl
grysik 2łyżki
cukier 1szkl
masło 1kostka
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: Krem do miodownika

Grysik ugotować na mleku ,uważając żeby niezrobily sie grudki ,wsypać szkl cukru ,wymieszać i ostudzić.Masło utrzeć na pulchną masę,dodajac po trochu utarte żółtka.Wystudzony grysik dodawać po łyżce do kremu ,dalej go ucierając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak