Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KALAFIOR DUSZONY

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
natka pietruszki - -
olej 150 gram
wywar warzywny 3/4 szklanki
sól - do smaku
Kwas cytrynowy Prymat - do smaku
kalafior 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: KALAFIOR DUSZONY

Kalafior ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, podzielić na drobne części.

Cebulę oraz nać pietruszki posiekać drobno i razem udusić na oleju.
Dodać wywar całość razem wymieszać. Dodać kalafior i razem całość chwilę podusić. Kalafior wyjąć na półmisek. Pozostały sos doprawić kwaskiem cytrynowym oraz solą. Polać nim kalafior.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 07.11.2012 08:33
lubię kalafiorka
traktorek 21.05.2011 20:23
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak