Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI CZOSNKOWE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron krajanka 500 g.
ser pleśniowy 200 g.
śmietana 6 łyżek
czosnek 4 ząbki
masło 2 łyżki
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI CZOSNKOWE

Makaron ugotować w osolonej wodzie.

Ser pleśniowy rozgnieść, wymieszać ze śmietaną.

Garnek wysmarować czosnkiem, na dnie rozprowadzić masło.

Makaron odcedzić, włożyć do garnka, na wierzch położyć ser ze śmietaną.

Całość przykryć i grzać na ogniu ok. 4 minut. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak