Sposób przygotowania

Szpinak bardzo drobno posiekać. Pieczarki umyć, pokroić na połowy.

W dużym garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć grzyby, przyprawić solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, przykryć i dusić pod przykryciem ok. 7 minut, co jakiś czas potrząsać garnkiem, by grzyby się nie przypaliły.

Po tym czasie wyjąć z garnka grzyby, w celu ostudzenia.

Do powstałego sosu dolać ostatnią łyżkę oliwy, trochę soli i pieprzu, wsypać szpinak, dokładnie wszystko razem wymieszać i zostawić na 5 minut.

Następnie wyjąć na półmisek i na wierzchu nałożyć pieczarki wraz ze szczypiorkiem.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !