Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywno-serowe nadzienie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia
marchew
cebula
serek topiony
jajko
mleko
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywno-serowe nadzienie

3 cukinie i jedną dużą marchewkę starłam na tarce, cebulę posiekałam i wymieszałam razem. Dodałam jajko, ok. 3/4 szklanki mleka, ok. 3 łyżek mąki kukurydzianej, sól do smaku i 3 trójkąciki serka topionego light. Wiem, że nie za bardzo można go jeść, ale raz na jakiś czas jem i chudnę :) Dusiłam potrzebną mi porcję na patelni, co jakiś czas mieszając, aby serek się dobrze połączył z warzywami. Gotowe jest po 3-4 minutach.

Można jeść jako nadzienie do naleśników dukanowych, jednak ja jadłam bez niczego. Pychotka!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 13.04.2011 22:15
ciekawy przepis,muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak