Sposób przygotowania

Dużą pierś kurczaka pokroiłam w kosteczkę, obficie obsypałam przyprawą kebab-gyros i wrzuciłam na małą ilość rozgrzanej oliwy. Smażyłam go około 10 minut często mieszając. W międzyczasie poszatkowałam kapustę pekińską i ćwiartkę cebuli, pokroiłam paprykę czerwoną i pomidora. W kubeczku wymieszałam 4 łyżeczki naturalnego jogurtu z jednym posiekanym ząbkiem czosnku i szczyptą soli.

Placki tortilli (kupione) podgrzałam w mocno ciepłym piekarniku.

Kiedy kurczak był gotowy, na ciepły placek nałożyłam warzywa wymieszane z kurczakiem, zawinęłam i polałam czosnkowym sosem. Pycha!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    sylwia_mc

    Pyszności .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !