Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka biszkoptowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20dag
cukier 25dag
jajko 6
proszek do pieczenia 1łyżeczka
marmolada lub masa dowolna

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka biszkoptowa

Całe jaja ubić z cukrem na gęstą pianę.Dodawać stopniowo makę zmieszaną z proszkiem do pieczenia ,lekko wymieszac i wylać na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.Piec ok 20min .Upieczony gorący biszkopt zsunąć z blachy i zwinąć wraz z papierem w ścisły rulon.Wystudzony biszkopt rozwinąć ,zdjąć papier pergaminowy ,posmarować marmoladą lub dowolną masą i ponownie zwinąć.Przed podaniem pokroić w skośne plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak