Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowy sos angielski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

listki mięty 3 garstki
woda 3 łyżki
cukier 1 łyżka
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowy sos angielski

Umyte listki mięty odsączyć albo osuszyć poszatkować odstawić , wodę zagotować z cukrem wkładamy miętę i zamieszać a gdy zawrze to odstawiamy niech sobie stygnie doprawić do smaku sokiem i solą podajemy do pieczeni lub innego mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 02.02.2013 13:41
podoba mi się
SYLKA 27.06.2012 09:48
smakowicie
ElizaT 20.04.2011 20:46
fajny
ElizaT 15.04.2011 09:00
nieźle ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak