Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier jajeczny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 5 szt
cukeir 25 dag
mleko 1/3 l
spirytus 1/4 l
koniak 1/4 l
cukier waniliowy 1 łycha

Przepis i sposób przygotowania na: likier jajeczny

Mleko zagotować i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym na jednolitą masę którą rozprowadzamy ostudzonym mlekiem i zlać do butelki , dodać spirytus, winiak i dokładnie wymieszac przez wstrząsanie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak