Sposób przygotowania

Masło siekamy nożem przesypując mąką,dodajemy cukier puder,żółtka i szczyptę soli,szybko zagniatamy ciasto i wkładamy do zamrażalnika na 40 min.Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części i wałkujemy dwa placki o grubości 0,5 cm.Prostokątną formę smarujemy tłuszczem i na dno wykładamy rozwałkowaną część ciasta.Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plasterki i układamy warstwami na cieście,przesypując cukrem cynamonem i cukrem waniliowym.Na jabłka kładziemy pozostałą część ciasta.Pieczemy 60 min w bardzo gorącym piekarniku.Polewamy lukrem zrobionym z cukru rozpuszczonego w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soku z cytryny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !