Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort urodzinowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 12 szt
mąka zwykła 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżki
mleko 50 ml
cukier 1 szkl
żółtko jajek 3 szt
migdały 20 dag
bezy 25 dag
margaryna szt

Przepis i sposób przygotowania na: tort urodzinowy

z jajek ubijamy biszkopt. pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 min. upieczony biszkopt przecinamy na pół. odlewamy trochę mleka, dodajemy 3 żółtka, szkl cukru i wlewamy na gotujące się mleko. po ostudzeniu ucieramy w makutrze, dodajemy migdały. przekrojonego torta smarujemy masą, układamy bezy, na bezy kładziemy masę, przykrywamy druga częścią. wierzch dekorujemy,.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 13.06.2012 18:38
na pewno smaczny
tomek18 03.11.2011 10:42
fajny torcik
tomek18 03.11.2011 10:42
fajny torcik
maryśka 10.10.2011 12:01
pycha
1j1o1l1a1 13.04.2011 21:41
mam nadzieję, że nadaje się na każde urodziny, nie tylko 16 ?:))
Emilia22 13.04.2011 18:29
super
Sylwia88 13.04.2011 17:48
jaki ładny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak