Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane lndykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
seler naciowy 2 szt
papryka czerwona 1\\2 szt
szalotki 2 szt
musztarda 2 łyżki
majonez 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżeczka
sól do smaku
indyk 300 filet z indyka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane lndykiem

Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół wzdłuż, wyjąć żółtka i odłożyć do innych celów. Selera, szalotkę, paprykę i indyka posiekać (najlepiej mikserem). Wymieszać z majonezem, octem, cukrem i solą. Nakładać (około 1 łyżki) do każdej połówki jajka. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 14.07.2011 00:23
ciekawe,
Iwona45 27.06.2011 11:30
super
Ania67 18.06.2011 16:08
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak