Sposób przygotowania

Z mąki, masła, cukru i żółtek zagnieść ciasto i wstawić na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm . Foremką wyciąć kółka o średnicy 5 cm . Połowę kółek zostawić w całości a w połowie wyciąć otwory o średnicy 3,5 cm, tak by zostały pierścienie. Brzegi całych kółek posmarować żółtkiem roztrzepanym z 1 łyżką wody i nałożyć na nie pierścienie. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Galaretkę lub dżem zagotować, przetrzeć przez sito i nakładać po łyżeczce do środka ciasteczek.Udekorować owocami. Brzegi posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !