Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowany indyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 1 szt
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia
podroby indycze kg
Papryka słodka mielona Prymat wg uznania
Papryka ostra mielona Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowany indyk

Wydrążyć kości ze środka indyka, zostawiając uda i skrzydła. Włożyć do solanki na ok godzinę. Natrzeć przyprawami (papryką. pieprzem, majerankiem i jarzynką). Przygotować farsz: mięso mielone i podroby obgotować, zemleć w maszynce, dodać 2 jajka, tartą bułkę, mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz. Wymieszać. Włożyć farsz do środka i zaszyć indyka, by tworzył całość. Piec 1,5 godz w średnio nagrzanym piekarniku, na rozgrzanym maśle roślinnym. Od czasu do czasu polewać tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 18.03.2013 20:45
pyszny obiadek
TEtalicha 02.11.2012 20:42
nie jadlam
fictor123 28.06.2012 20:01
mniam
Norgiusz 31.05.2012 13:46
pycha
Małgosia6 17.12.2011 21:54
super
Katarzyna/kate1980 22.06.2011 19:50
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak