Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab przekładany serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
żółty ser 20 dkg
pieprz do smaku
sos do pieczeni wg uznania
delikat do zupy wg uznania
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab przekładany serem

Mięso umyć, osuszyć, lekko natrzeć tłuszczem i delikatem, posyoać pieprzem. Odstawić na 30 min. W brytfannie rozgrzać olej kukurydziany, włożyć schab w całości i podsmażyć, aż się zarumieni. Następnie wstawić brytfannę do piekarnika na 40 min i od czasu do czasu polewać wodą. pokroić ser w grube plastry.. Schab ostudzić, porozcinać na całej długości. Nacięcia oprószyć tymiankiem i w każde włożyć plaster sera. Piec schab 25 min. w temp 200 stopni. Pozostały po pieczeniu sos zagęścić opakowaniem gotowego sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.02.2013 16:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak