Sposób przygotowania

Makaron ugotowałam według pzrepisu, szpinak rozmroziłam. Pora pokroiłam na cienkie półplasterki i podsmażyłam na oleju. Trochę mi się zanadto pzryrumienił, bo go spuściłam z oka, jak szukałam przypraw w szafce ( gałka mi się zapodziała między przyprawami do wypieków...), ale w sumie okazało się to z korzyścią dla smaku dania.
Do podsmażonego pora wsypałam po trochu pieprzu czarnego i ziołowego oraz sporą szczyptę gałki muszkatołowej , pomieszałam i po kilku minutach dodałam szpinak. Gdy się zagotował, włożyłam pokrojony serek topiony i mieszałam do rozpuszczenia, dosalając do smaku.
Sosem szpinakowo-porowym polałam makaron.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kolorystycznie pasuje do nadchodzącej wiosny :o)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    trzeba spróbować jak smakuje:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    lubię szpinak ale z makaronem nie próbowalam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !