Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1/2 kg
por 1/2 szt
szpinak mrożony 400 g
serek topiony 10 dkg
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa 1/8 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i porem

Makaron ugotowałam według pzrepisu, szpinak rozmroziłam. Pora pokroiłam na cienkie półplasterki i podsmażyłam na oleju. Trochę mi się zanadto pzryrumienił, bo go spuściłam z oka, jak szukałam przypraw w szafce ( gałka mi się zapodziała między przyprawami do wypieków...), ale w sumie okazało się to z korzyścią dla smaku dania.
Do podsmażonego pora wsypałam po trochu pieprzu czarnego i ziołowego oraz sporą szczyptę gałki muszkatołowej , pomieszałam i po kilku minutach dodałam szpinak. Gdy się zagotował, włożyłam pokrojony serek topiony i mieszałam do rozpuszczenia, dosalając do smaku.
Sosem szpinakowo-porowym polałam makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.12.2013 13:51
ciekawe danie
misia53 28.01.2013 13:25
lubię szpinak ale z makaronem nie próbowalam
ben-ka 22.08.2011 12:04
trzeba spróbować jak smakuje:)
accee 15.04.2011 22:49
Extra
pacpaw 15.04.2011 21:20
kolorystycznie pasuje do nadchodzącej wiosny :o)
Katarzyna/kate1980 14.04.2011 18:33
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak