Sposób przygotowania

ryż ugotować w/g przepisu na opakowaniu odcedzić i wymieszać z białkiem,mąką ziemniaczaną,solą i pieprzem,na patelni rozgrzać oliwę i smażyć małe placuszki uformowane z masy ryżowej,rybę opłukać i skropić sokiem z cytryny następnie ugotować we wrzątku ok.5min.,cebulę posiekać w garnku rozgrzać masło i podsmażyć cebulkę,dodać śmietanę i wywar wymieszać i gotować aż płyn pomniejszy swą objętość o połowę,żółtka rozkłócić i wymieszać z niegotującym się już sosem,dodać posiekany koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem,układać na talerzu placuszki,rybę i polać sosem,przybrać koperkiem i cytryną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo ciekawy przepis fajny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !