Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba z placuszkami z dzikiego ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z soli 60 dkg.
cebula
masło 1 łyżka
wywar rybny 1/2 l
śmietana 18 proc 1/2 szkl.
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 szt.
koperek 1 pęczek
cytryna 1 szt.
sól
pieprz
ryż dziki 2 saszetki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba z placuszkami z dzikiego ryżu

ryż ugotować w/g przepisu na opakowaniu odcedzić i wymieszać z białkiem,mąką ziemniaczaną,solą i pieprzem,na patelni rozgrzać oliwę i smażyć małe placuszki uformowane z masy ryżowej,rybę opłukać i skropić sokiem z cytryny następnie ugotować we wrzątku ok.5min.,cebulę posiekać w garnku rozgrzać masło i podsmażyć cebulkę,dodać śmietanę i wywar wymieszać i gotować aż płyn pomniejszy swą objętość o połowę,żółtka rozkłócić i wymieszać z niegotującym się już sosem,dodać posiekany koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem,układać na talerzu placuszki,rybę i polać sosem,przybrać koperkiem i cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 19.04.2011 15:15
bardzo ciekawy przepis fajny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak