Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulaszz z grzybkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości
grzyby leśne
cebula
keczup pikantny
papryka mielona
mąka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulaszz z grzybkami

Mięso pokroić na kawałki , opruszyć przyprawą do gulaszu , wymieszać z 5 łyżkami oleju i przełożyć do brytfanki .Dusić podlewając wodą .Grzyby ugotować, odcedzić i pokroić.Ceculę pokroić w talarki.Gdy mięso będzie na wpół miękkie , dodać grzyby i cebulę .Dusić do miękkości.Doprawić solą i pieprzem , dodać keczup i paprykę. Na koniec zabielić mąką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak