Sposób przygotowania

Ubijamy białka z cukrem pudrem, następnie sypiemy do nich mak i wiórki i dokładnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę, którą wcześniej wykładamy pergaminem. Pieczemy około 30 minut w temp. 180*.
Żółtka ubijamy z cukrem następie dodajemy do nich obie mąki i 125 ml mleka. Pozostałe 1/2 l mleka zagotowujemy. i postępujemy jak przy robieniu budyniu, Czyli gdy się mleko zagotuje odstawiamy z ognia wlewamy masę żółtkową i mieszamy, i ponownie zagotowujemy. Odstawiamy do wystygnięcia.
Ucieramy masło dodając do niego zimny już budyń, aż powstanie krem. Smarujemy krem na przestudzony biszkopt.
Wyciskamy sok z cytryn, mieszamy go z pół szklanki przegotowanej wody i 2 łyżkami cukru. Moczymy w nim biszkopty i układamy na cieście. Na środek każdego biszkoptu kładziemy mały rodzynek. Delikatnie polewamy polewą. Ja użyłam aż trzech czekolad i wyszło bardzo grubo polewy co świetnie pasowało do kwaskowych biszkoptów. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem 6 łyżek wody. aha Kroimy po dwa :) SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    robią wrażenie
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    ale super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ekstra:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    muszę je mieć w swojej księdze!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    też takie robię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !