Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mambo z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szklanki
margaryna 1,5 kostki
kakao 4 łyżki
mąka 2 szklanki
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
biała czekolada 100 gram
wiórki kokosowe 5 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowaie
mleko 1/4 szklanki
wino czerwone 8 łyżek
twaróg 1/2 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Mambo z serem

Margarynę zagotowujemy z cukrem, kakao i winem. Mieszając wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Dodajemy żółtka. Białka ubijamy na sztywno. Delikatnie mieszamy z ciastem. Pieczemy na blaszce (25x35) 30 minut w temp. 180 stopni. Studzimy, przekrawamy na dwa placki.
Masa serowa:
Budyń mieszamy z mlekiem. Margarynę, twaróg, cukry i jajko zagotowujemy. Energicznie mieszając wlewamy budyń Chwilkę gotujemy.
Spód ciasta smarujemy gorącą masą. Przykrywamy drugim plackiem. Wierzch polewamy roztopioną czekolada i posypujemy wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak