Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

andruty z ziemniakami kurczakiem w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1
ziemniaki 1,5 kg
pieczarki 0,5 kg
koperek 1
sól, pieprz
masło 3-4 łyżki
mleko
cebule2 2 szt
jajko 2-3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: andruty z ziemniakami kurczakiem w panierce

ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie.Po ugotowaniu odcedzić dodać masło mleko i pognieść na puree dodać przyprawę do ziemniaków pieprz ,koperek siekany i wszystko razem wymieszać tak by powstała masa ziemniaczana. Na patelni usmażyć pocięte w plastry pieczarki z cebulą oraz na drugiej patelni pierś z kurczaka pokrojoną w paski i przyprawioną w przyprawie np.do kurczaka lub gyrosa.Andruty przesmarować masą ziemniaczaną, przełożyć pasek ok1,5cm pieczarek i posypać kurczakiem na pieczarki. Zwinąć andrut w rulonik i pociąć go pod ukosem na szerokość ok 4-5cm.Rozbić jajka na talerzu obtoczyć w nim andruty następnie w bułce tartej i obsmażyć z jednej i drugiej strony na oleju na rumiano.Można podawać z sosami np.pieczeniowym lub grzybowym. Smacznego .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak