Sposób przygotowania

ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie.Po ugotowaniu odcedzić dodać masło mleko i pognieść na puree dodać przyprawę do ziemniaków pieprz ,koperek siekany i wszystko razem wymieszać tak by powstała masa ziemniaczana. Na patelni usmażyć pocięte w plastry pieczarki z cebulą oraz na drugiej patelni pierś z kurczaka pokrojoną w paski i przyprawioną w przyprawie np.do kurczaka lub gyrosa.Andruty przesmarować masą ziemniaczaną, przełożyć pasek ok1,5cm pieczarek i posypać kurczakiem na pieczarki. Zwinąć andrut w rulonik i pociąć go pod ukosem na szerokość ok 4-5cm.Rozbić jajka na talerzu obtoczyć w nim andruty następnie w bułce tartej i obsmażyć z jednej i drugiej strony na oleju na rumiano.Można podawać z sosami np.pieczeniowym lub grzybowym. Smacznego .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !