Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos paprykowy do słoików

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
chili 300 g
czosnek 2 główki
cukier 0,5 kg
olej 0,5 litra
ocet 0,5 szkl
ziele angielskie 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
sól do smaku
przecier pomidorowy 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sos paprykowy do słoików

paprykę i chilli razem zmilić(po ovzyszczeniu z nasion).dodać cukier, olej i ocet.gotować 20 minut.następnie dodać pozostałe składniki i gotować jeszcze 15 minut.gorący sos wkładać do słoików.nie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mimcia 03.02.2012 22:09
świetny :)
owocówka 08.10.2011 10:43
muszę wypróbować :D
gosia47-47 05.10.2011 08:59
dobre
BozenA 30.08.2011 14:23
super
BozenA 30.08.2011 14:23
super
Edyta31 06.07.2011 00:16
polecam, bardzo dobry przepis!
pioge7 29.04.2011 22:07
dobre
Małgorzata106 03.02.2011 12:23
pycha
mundek1011 19.01.2011 17:40
robie podobnie
mundek1011 19.01.2011 17:40
robie podobnie
mundek1011 19.01.2011 17:40
robie podobnie
mehia 07.11.2010 00:12
niezłe :)
Josef1 10.09.2010 08:51
fajne
Jolanta41 11.06.2010 15:16
Żeby dobrze zassało, radzę słoiki odwrócić do góry dnem i tak zostawić do ostygnięcia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak