Sposób przygotowania

Do połowy cieplego mleka wrzucamy i rozpuszczamy pokruszone drozdze. Odstawiamy w cieple a miejsce do wyrosniecia. Margaryne rozpuszczamy w drugiej czescie cieplego mleka, podgrzewajac. Jajka ubijamy z cukrem. Do miski wsypujemy maka, wyrosniete drozdze, ubite jajka z cukrem, rozpuszczona margaryne, sol i cukier wanilinowy. Ubijamy mikserem na wolnych obrotach, dodajemy bakalie i mieszamy. Miske odstawiamy w cieple miejsce, przykrywajac sciereczka do wyrosniecia. Nastepnie przekladamy do 1 duzej foremki lub 2 malych i ponownie przykrywamy i zostawiamy do wyrosniecia. Pieczemy godzine w 180stopniach.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda bardzo apetycznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smacznie wygląda
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    apetyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    lubię też taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    mniam ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !