Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka tortowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Krem:
masło Lurpak 25 dag
cukier puder 1 szkl
biała czekolada 25 dag
aromat waniliowy 1 łyz
sól
Biszkopt
jajko 8 szt
cukier wanilowy 1 op
cukier 20 dag
mąka 12 dag
mąka ziemniaczana 8 dag
proszek do pieczenia 2 łyż
wiórka kokosowe
czekolada w proszku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka tortowe

Czekoladę stop w kąpieli wodnej, ostudż. Masło zmiksuj na puszystą masę, wlewaj porcjami czekoladę i wsypuj cukier. Ucierając, dadaj aromat waniliowy i sól. Krem wstaw na 2 godz. do lodówki. Z podanuch składników utrzyj biszkopt, wlej na dużą płaską blachę, piecz 30 min. w temp.180st. Gdy ostygnie, szklanką wycinaj krążki. Przekładaj po 2 zimnym kremem, smaruj nim też wierzch i boki ciastek. Udekoruj za pomocą szprycy, posyp wiórkami i czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak