Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARSZCZ CHRZANOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością 1/4 kg.
żeberka 200 g.
chrzan tarty 5 łyżek
włoszczyzna 3 ząbki
czosnek 3 ząbki
mąka 1 łyżka
śmietana 125 ml.
jajko 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat - -
sól - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ CHRZANOWY

Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić i razem z wołowiną ugotować wywar.
Przecedzić, dodać stary chrzan, pokrojone w kostkę żeberka oraz wyciśnięty czosnek.
Całość gotować do czasu uzyskania miękkiego mięsa.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, a następnie dodać do zupy, wymieszać.
Całość zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo i przekrojone podawać w talerzu z zupą. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 13.04.2011 12:58
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak