Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem maślany z kefirem

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne
kefir
cukier puder
aromat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem maślany z kefirem

250 g miękkiego masła roślinnego (takie z kubeczka ze słonecznikiem) miksuję przez kilka chwil mikserem żeby nabrało puszystości dodając pomału ok. 3-4 łyżek cukru pudru. Następnie, cały czas miksując masę, dodaję po 1-2 łyżki gęstego kefiru - polecam Piątnicę albo Krasnystaw. Na tę ilość masła dodaję ok. 200-250g kefiru. Gdy dodamy już wszystek kefir na koniec dodajemy dowolny aromat. Ja preferuję esencję waniliową z prawdziwą wanilią. Takim kremem można napełniać babeczki albo przekładać nim ciasta.

Jeśli ktoś lubi słodsze kremy może dodać więcej cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 01.06.2012 23:54
dobre
ajres 01.06.2012 23:54
dobre
Magda60 27.05.2012 23:18
mnie tez
Andysz 26.04.2012 08:47
podoba mi się:)
Sylwia56
Sylwia56 15.01.2012 20:13
fajny pomysł
Agnik 31.12.2011 09:45
dobry pomysł
SmacznaPyza 16.11.2011 09:49
Ewa, cukru można sobie wsypać mniej lub więcej jeśli ktoś woli
Ewa104 15.11.2011 11:42
Z pewnością mi posmakuje, bo na pewno nie jest przesłodzony.Zapisuję w swojej księdze do wypróbowania.
Misia90 04.09.2011 12:05
ekstra
Marysia 04.09.2011 09:39
super
Karolina69 04.09.2011 09:32
fajne
ewelinapac 16.04.2011 08:43
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak