Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOCIOŁEK WOŁOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 0,5 kg.
pieprz czarny 0,5 łyżeczki
por 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
masło 1,5 łyżki
olej 2 łyżki
sól - do smaku
sos sojowy 1 łyżeczka
bulion 1 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: KOCIOŁEK WOŁOWY

Polędwicę pokroić w plastry, a następnie podsmażyć ją na silnie rozgrzanym tłuszczu. Następnie mięso przełożyć do garnka.
Do pozostałego tłuszczu na patelni dolać troszkę wody i rozpuścić w niej kostkę mięsną, doprawić solą i pieprzem.
Powstałym sosem zalać mięso, całość przykryć i dusić na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając. Pory umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na półkrążki.
Masło roztopić na patelni, dodać do niego pory, dusić pod przykryciem.
Mięso połączyć z porem, dodać kukurydzę, całość wymieszać.
Przyprawić do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak