Sposób przygotowania

Kalafiory ugotować w osolonej wodzie, następnie ostrożnie wyjąć i ostudzić.

Jeden z kalafiorów włożyć do góry korzeniem do małego naczynia żaroodpornego (naczynie średnicą powinno przypominać wielkość kalafiora).

Makaron ugotować, mięso pokroić w kostkę, żółty ser zetrzeć na tarce.

Makaronem, mięsem i serem napełnić kalafior w naczyniu, całość przykryć drugim kalafiorem.

Z mąki i masła zrobić bardzo jasną zasmażkę, rozprowadzić ją wodą pozostałą z gotowania kalafiorów, wystudzić.

Dodać żółtka, dokładnie wymieszać.

Powstałym sosem polać kalafior, następnie posypać go startym żółtym serem oraz bułką tartą.

Przykryć naczynie, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika, piec ok. 15 minut. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    interesujące danie
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też tak myślę
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też tak myślę
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też tak myślę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    bardzo ciekawe i zapewne smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !