Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KALAFIOR NADZIEWANY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 60 gram
mięso wędzone 180 gram
makaron 120 gram
masło 120 gram
żółtko jajek 3 sztuki
mąka 60 gram
sól - do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat - -
kalafior 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: KALAFIOR NADZIEWANY

Kalafiory ugotować w osolonej wodzie, następnie ostrożnie wyjąć i ostudzić.

Jeden z kalafiorów włożyć do góry korzeniem do małego naczynia żaroodpornego (naczynie średnicą powinno przypominać wielkość kalafiora).

Makaron ugotować, mięso pokroić w kostkę, żółty ser zetrzeć na tarce.

Makaronem, mięsem i serem napełnić kalafior w naczyniu, całość przykryć drugim kalafiorem.

Z mąki i masła zrobić bardzo jasną zasmażkę, rozprowadzić ją wodą pozostałą z gotowania kalafiorów, wystudzić.

Dodać żółtka, dokładnie wymieszać.

Powstałym sosem polać kalafior, następnie posypać go startym żółtym serem oraz bułką tartą.

Przykryć naczynie, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika, piec ok. 15 minut. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 03.11.2012 09:11
bardzo ciekawe i zapewne smaczne danie
Margo1 23.04.2011 19:22
też tak myślę
Margo1 23.04.2011 19:22
też tak myślę
Margo1 23.04.2011 19:22
też tak myślę
Zoso 22.04.2011 20:45
interesujące danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak