Sposób przygotowania

Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć i zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Szpinak połączyć z bułką, Z masła i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z mlekiem, dodać drobno posiekaną nać, sól, pieprz, wymieszać i połączyć z masą szpinakową.
Całość dokładnie wymieszać, a następnie odstawić na 15 minut.
Zwilżonymi dłońmi z masy uformować pulpeciki, a następnie ugotować w osolonej wodzie.

Wykładać na półmisek posmarowany masłem, na wierzch posypać żółtym serem.
Na sam koniec polać masłem oraz zrumienioną bułką tartą.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !