Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPETY SZPINAKOWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 0,4 kg.
mąka 15 gram
masło 80 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 40 gram
mleko 1 szklanka
ser żółty 40 gram
pieprz - do smaku
sól - do smaku
bułka 4 sucha

Przepis i sposób przygotowania na: PULPETY SZPINAKOWE

Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć i zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Szpinak połączyć z bułką, Z masła i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z mlekiem, dodać drobno posiekaną nać, sól, pieprz, wymieszać i połączyć z masą szpinakową.
Całość dokładnie wymieszać, a następnie odstawić na 15 minut.
Zwilżonymi dłońmi z masy uformować pulpeciki, a następnie ugotować w osolonej wodzie.

Wykładać na półmisek posmarowany masłem, na wierzch posypać żółtym serem.
Na sam koniec polać masłem oraz zrumienioną bułką tartą.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.04.2011 19:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak