Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KNEDLE ŚLIWKOWE W CIEŚCIE ZIEMNIACZANYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwka 0,6 kg.
mąka 350 gram.
ziemniaki 0,7 kg.
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 70 gram
tłuszcz - -
sól - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KNEDLE ŚLIWKOWE W CIEŚCIE ZIEMNIACZANYM

Ziemniaki umyć, ugotować w skorupkach, a następnie obrać i przecisnąć przez maszynkę do mielenia mięsa.

Do ziemniaków dodać mąkę, jajka oraz sól, wyrobić ciasto.

Z ciasta zrobić wałek, pokroić na krążki, rozpłaszczyć. Śliwki wypestkować.

Do każdego krążka dodać po jednej śliwce oraz po połowie łyżeczki cukru, zawinąć krążki i uformować knedle.

Knedle włożyć do osolonego wrzątku, gotować ok. 7 minut.

Po ugotowaniu wyjąć, ułożyć na półmisku, posypać je prażoną bułką, na wierzch położyć masło.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 25.02.2012 11:15
super
Margo1 23.04.2011 19:14
dawno takich nie jadłam
Margo1 23.04.2011 19:14
dawno takich nie jadłam
Misiabe 13.04.2011 11:51
Uwielbiam knedlle!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak