Sposób przygotowania

Czekoladę połamaną na kawałki rozpuścić z wodą, masłem; lekko przestudzić. Mąkę przesiać z proszkiem, sodą, kakao, dodać cukier i dokładnie je wymieszać z mąką. Jajka rozmącić ze śmietaną i dodać do sypkich składników, dodać również czekoladę z masłem i rum, wymieszać dokładnie. Odcedzić wiśnie, dodać do masy.

Formę natłuścić, wlać ciasto i piec ok. 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 140°C.

Polać polewą. Udekorować wiśniami lub bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Kocham ciasta czekoladowe, bede musiał wypróbowac i to bo smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam czekoladowe ciasteczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zapowiada się bardzo smakowicie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !