Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto przekładane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5
cukier 3\\4 szklanki
mąka pszenna 3\\4 szklanki
mąka ziemniaczana 1\\4 szklanki
Biszkopty
jajko 5
mąka pszenna 5 łyżek
sól
kakao 4 łyżki
cukier wanilinowy
cukier 1 szklanka
proszek 1,5 łyżki
lukier
mąka ziemniaczana 1 łyżka
biała czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto przekładane

Białka oddzielić od żółtek i ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier a potem po kolei żółtka nadal ubijając, mąki przesiać i też dodać do ciasta bardzo powoli miksując . Następnie robimy biszkopt kakaowy . Też oddzielamy najpierw żółtka od białek oba rodzaje mąki i proszek oraz kakao przesiać prosto do miseczki. Białka posolić i ubić z dodatkiem cukru jednego i drugiego na sztywna pianę .Do piany dodać żółtka i wymieszać mikserem , jeszcze dodajmy przesiana mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao , dopiero teraz mieszamy delikatnie łyżką . Wszystko gotowe jest już do pieczenia , najpierw ze zrobionego wcześniej biszkoptu wykładamy ciasto pieczemy dosłownie 10 minut potem wyjąć położyć biszkopty i ciasto kakaowe , następnie znów idzie biszkopt , który wcześniej podzieliliśmy na pół i całość zapiekać do 30 minut w 180 st. Po wyjęciu polewamy białą czekolada i dowolnie udekorować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 09.06.2012 09:43
smaczne
babcia
babcia 12.05.2012 09:28
świetne
babcia
babcia 12.05.2012 09:28
świetne
ewaa 03.08.2011 21:17
wygląda super:)
smakoszek 25.06.2011 21:25
Super:)
ElizaT 20.04.2011 20:44
fajne zdjęcie
Mariusz10 14.04.2011 23:18
smaczne ciasto
Misiabe 13.04.2011 11:54
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak