Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone na ostro

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1\\2 kg
chili w proszku 1\\2 łyżeczki
mleko 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
czosnek 3 ząbki
cebulka 1
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone na ostro

Mięso łączymy z czosnkiem i cebulka tylko posiekane dodajmy jeszcze jajko wszystkie przyprawy oraz odrobinę soli. Wszystko dobrze wymieszać rękoma Bułkę tartą wysypać na talerz wlać mleko do bułki tworząc papkę i połączyć to z mięsem . Jeszcze raz wymieszać i formować kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażyć z obu stron na ładny złoty kolor .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 03.09.2011 17:19
lubię ostre
ElizaT 20.04.2011 20:44
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak