Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z bakaliami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier puder 3/4 szklanki
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
margaryna 3/4 kostki
bakalie 4 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
budyń waniliowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z bakaliami

Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę.Następnie dodawać
przesiane mąki , budyń i proszek do pieczenia. Połączyć za pomocą
miksera. Wlać letnią rozpuszczoną margarynę, połączyć. Na koniec
dodać oprószone w mące bakalie(orzechy,rodzynki,ananas kandyzowany itd.)
Wymieszać,wlać do podłużnej formy
keksowej.Upiec Temperatura piekarnika : 175oC, Czas pieczenia: 45 minut.

Po upieczeniu babkę udekorować lukrem, kandyzowaną skórką z
pomarańczy lub cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 04.06.2012 10:40
niezła babka
Andysz 31.05.2012 10:15
pyszności;)
ZEWA 05.05.2012 19:49
super
cukiereczek 14.04.2011 09:34
Dziękuję
aguus 13.04.2011 11:03
pysznie wygląda
ben-ka 13.04.2011 10:41
czas pomyśleć o babkach święta się zbliżają:)
suzana 13.04.2011 09:57
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak