Sposób przygotowania

Szparagi myjemy odcinamy stwardniałe dolne końce,obieramy z włóknistej skórki i wkładamy do zimnej wody by nie ściemniały.Wywar z kości i włoszczyzny przecedzamy i wkładamy do niego szparagi,gotujemy,następnie wyjmujemy i przecieramy pozostawiając główki.Rozgrzewamy tłuszcz wsypujemy mąkę i zasmażamy,zasmażkę dodajemy do wywaru,doprawiamy do smaku gotujemy kilka minut,dodajemy troszkę mąki rozprowadzonej w wodzie,zabielamy śmietaną i posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    uwielbiam szparagi :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !