Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski gryczane z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana
masło
cebula
wywar warzywny
kremówka
natka pietruszki
jajko
sól
pieprz
pieczarki
ser ementaler
cebula dymka ze szczypiorkiem

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski gryczane z pieczarkami

Kaszę uprażyć, wymieszać z masłem, dodać pokrojoną cebulę , wywar i gotować 15 min .3 łyżki kremówki , natkę , jsjka , kaszę wymieszać , posolić , posypać pieprzem, uformować okrągłe kluski .Grzyby pokrojone podsmażyć , wraz z dymką włożyć do formy . Na wierzch ułożyć kluski, zalać kremówką wymieszaną z tartym serem.Zapiec 25 minut w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 13.08.2011 01:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak