Sposób przygotowania

Przesiać mąkę, pokrojone masło, jajko, śmietanę i trochę soli siekamy nożem, a następnie wyrabiamy rękami. Wkładamy do lodówki na co najmniej godz, ugotowane grzyby bardzo drobno siekamy, wkładamy na patelnię i podsmażamy na maśle dodając w trakcie smażenia drobno posiekaną cebulę , mieszamy z jajkiem, tartą bułką i przyprawiamy mieszamy i odstawiamy w miseczce, następnie robimy pierożki, ciasto dość cienko rozwałkować i wyciąć kółka przy pomocy szklanki, na każde kółko nakładamy łyżeczkę farszu grzybowego i zlepiamy pierożki układamy na blasze pieczemy w temperaturze 180-200s C na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Magik

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !