Sposób przygotowania

Cukinie i marchewkę po umyciu i obraniu, kroimy wzdłuż na paski /ok.3 mm grubości/.Podsmażamy je na łyżce masła,a nastepnie podlewamy połową bulionu i dusimy na małym ogniu przez 5 minut. Plastry mięsa lekko rozbijamy, oprószamy sola i pieprzem,smarujemy musztardą.Układamy na nich po 2 plasterki boczku oraz warzywa i posiekana natkę.Mięso rolujemy tak , by warzywa wystawały po jednej i drugiej stronie roladki. Spinamy wykałaczka lub szpilka do zrazów.Obsmażamy na oleju zmieszanym z reszta masła, podlewamy pozostałym bulionem /ewentualnie dodajemy troche wody/ i dusimy pod przykryciem przez ok. 20 minut. Podajemy z mlodymi ziemniakami i zielona sałatą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !