Sposób przygotowania

Umyj sałatę i rukolę, wysusz i porwij na kawałki. Przełóż do miski. Pieczarki umyj i pokrój na cienkie plasterki. Awokado obierz i również pokrój w plasterki. Dodaj do sałatki, skrop odrobiną soku z cytryny (zostaw resztę do przygotowania dressingu). Cebulę pokrój w cienkie krążki, pomidorki koktajlowe w ćwiartki, ogórka w plastry. Dodaj warzywa do sałaty i wymieszaj. Przygotuj dressing - w słoiczku wymieszaj oliwę z oliwek, cytrynę, sól i pieprz. Polej sałatę dressingiem, wymieszaj. Sałatkę posyp szczypiorkiem i posiekanym koperkiem, posyp pokruszoną fetą. Możesz oprószyć całość świeżo zmielonym pieprzem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !