Sposób przygotowania

Przygotuj wcześniej dressing - wymieszaj oliwę, sok z cytryny, miód, bazylię, sól i pieprz. Na talerzu ułóż szpinak. Obierz grejpfruta i porwij go na kawałki. Ułóż je obok szpinaku.

Rozbij jajko do miseczki. Zagotuj wodę w średniej wielkości garnku. Dodaj do wody ocet winny. Na gotującą się wodę (tam gdzie jest najwięcej bąbelków) wrzuć jajko. Łyżką zagarniaj białko tak, aby otuliło żółtko. Kiedy białko się zetnie, wyciągaj jajko łyżką cedzakową.

Połóż jajko na talerzu, obok szpinaku i grejpfruta. Posyp sałatę lucerną i szczypiorkiem, skrop dressingiem. Jajko możesz oprószyć solą. Gotowe :)

Komentarze

  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne połczenie smaków
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    SUPER !! Śniadanie idealne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !