Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĄTRÓBKA WIEPRZOWA DUSZONA Z CEBULKĄ

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
mleko 1 szkl.
mąka do panierowania - -
sól - do smaku
olej do smażenia - -
pieprz - do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna - do smaku
wątróbka 1 (duszona)

Przepis i sposób przygotowania na: WĄTRÓBKA WIEPRZOWA DUSZONA Z CEBULKĄ

Wątróbkę umyć, wykroić błonki. Pokroić na kawałki, zalać mlekiem i odstawić w chłodne miejsce na jakąś godzinę.
Po tym czasie wątróbkę wyjąć z mleka, obtoczyć w bułce, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć, zmniejszyć ogień.
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu.
Dodać sól do smaku, dusić, podlać wodą.
Gotową cebulę dodać do wątróbki i dusić dalej z wątróbką.
Wymieszać, przyprawić pieprzem, kucharkiem, według potrzeb solą.
Podawać z chlebem, udekorować cytryną.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

21.03.2013 09:56
a mozna bez bulki tartej?
Motorek 02.07.2011 10:46
smaczna
MAR3STA 13.04.2011 23:09
świetna taka wątróbka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak