Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort pischinger

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
cukier puder 12,5 dkg
żółtko jajek 2
czekolada 5 dkg
orzechy 8 dkg
duże okrągłe wafle 5

Przepis i sposób przygotowania na: Tort pischinger

Masło utrzeć na puszystą pianę, dodawać po trochę utarte żółtka z cukrem, startą czekoladę i drobno posiekane orzechy. Masą już dobrze utartą smarować wafle przekładając je. Przycisnąć obciążoną deseczką i postawić w chłodnym miejscu. Wierzch tortu polukrować i ubrać dowolnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 11.11.2011 19:50
taki torcik to dopiero przyjemność
Anna205 11.06.2010 11:00
moje smaki dzieciństwa:)
Patrycja40 11.06.2010 08:55
Ten przepis niedawno znalazłam u babci w starym zeszycie i postanowiłam go zamieścić, chociaż pewnie dużo podobnych przepisów już znacie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak