Sposób przygotowania

Do mielonego mięsa dodać wcześniej namoczoną i wyciśniętą czerstwą bułkę, jajko, sól, czosnek, pieprz ziołowy i czarny. Mięso wymieszać.
Z masy uformować małe klopsiki.
Marchewkę, pora oczyścić, pokroić na bardzo drobno.
Cebulę obrać, posiekać, poddusić.
Z liścia laurowego, ziaren pieprzu, kostki bulionowej, zagotować bulion.
Na wrzący wywar wrzucić uformowane klopsy, dodać marchew i pora, podduszoną cebulę, gotować ok. 40 min.
Śmietanę ubić z pieprzem, żółtkami, solą, pod sam koniec dodać parmezan.
Klopsy wyjąć z wywaru.
Do części bulionu dodać posiekaną natkę pietruszki, dalej ubitą ze składnikami śmietanę. Dodać klopsy.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jakie pyszności...
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    apetyczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne klopsiki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    pyszne klopsiki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !