Sposób przygotowania

Oczyszczoną z błon i ścięgien mięso umyć i pokroić w grubą kostkę, a boczek i obraną cebulę – w drobną kostkę. Grzyby oczyścić i umyć, większe przeciąć na pół. Marchewkę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plastry. W dużym garnku z grubym dnem stopić masło i mieszając podsmażyć boczek, dodać cebulę, a gdy się zeszkli, wrzucić mięso i zrumienić ze wszystkich stron. Do mięsa dołożyć ziemniaki, marchew i grzyby, po czym wsypać wszystkie przyprawy. Potrawę delikatnie wymieszać, zalać gorącym rosołem, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    lubię takie kociołki, ale z dziczyzną nie jadłem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    brzmi apetycznie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ale pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !